Windows vs. Linux

Voi ce Windows folosiți? Sau mai bine spus, mai folosiți Windows? Cu toată agitația asta cu noul 10, cred că s-au întors mulți la el, probabil din curiozitate. Până acum câteva luni, se trecea în număr mare la linux, în special spre Ubuntu și Linux Mint.

De ce făcea lumea asta? Pentru un motiv foarte simplu! Cerințe mai mici de sistem, adică un consum mai mic de resurse și nu există problema virușilor. Poate ca încă nu merg toate jocurile pe linux, deși sunt programe pentru asta, dar nu toată lumea folosește calculatorul la jocuri.

Pentru office, e chiar mai bun, e mai rapid și mai stabil. Un linux nu va trebui reinstalat periodic pentru că încetinește, linuxul va trebui updatat la o nouă versiune și asta doar dacă vrei să te bucuri de noutăți.

Eu încă mă mai joc, pe calculator am fost nevoit să rămân la Windows, însă pe laptop, pe ambele chiar, am unul mai vechiuț și unul de vreo doi ani, am trecut pe Linux Mint. Totul arată și se mișcă superb. Pe cel vechi, nu reușeam să fac nimic, chiar și până pornea aveam timp să merg la magazin să îmi iau ceva de ronțăit.

E greu de explicat diferența asta de viteză, deși aveam 2gb de ram. Nu îmi pare rău că am făcut această schimbare și este foarte posibil ca în viitor să trec complet pe linux. Aceste linuxuri sunt pentru începători. Ai totul în față, doar selectezi ceea ce vrei să se instaleze. Ca să nu mai spun și că vin cu tot ceea ce ai nevoie, preinstalat, nu mai e necesar să pierzi ore, ca după fiecare reinstalare a Windows-ului.

În concluzie vă pot spune că dacă aveți de gând să faceți și voi o asemenea schimbare, să nu mai amânați. Nu vă va părea rău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *