Vizitează Croația – o destinație perfectă oricând

Croația a fost calificată drept “Noua Grecie”, ”Noua Rivieră”, chiar și ”Noua Toscană”. 6278 kilometri de coaste, 1244 de insule, orașe surprinztăoare și o natură grandioasă. Dacă încă nu cunoști Croația, fii sigur că nu o vei uita niciodată odată ajuns aici.

Dubrovnik. Să-i dăm Cezarului ce-i a Cezarului: lordul Byron este cel care a supranumit orașul Dubrovnik Perla Adriaticii. Turișii ajunși aici îl caracterizează drept paradisul pe pământ. Ei bine, Dunrovnik nu trebuie să depună prea mari eforturi pentru a-și impresiona vizitatorii: cu razele soarelui reflectându-se pe străzile cu marmură albă, acest oraș pare a fi conceput pentru a radia.

Zagreb și Varaždin. Dacă vrei să te scufunzi în cea mai incitantă combinație culturală din estul și vestul Europei, îndreaptă-ți pașii spre Zagreb. Capitala continentală a unei țări celebre pentru plajele și insulele sale, Zagreb și-a inventat de-a lungul anilor o identitate proprie. Varaždin, situat la 80 de kilometri distanță de Zagreb, este un alt martor al bogatei istorii croate. Această veche capitală este un veritabil festival de arhitectură barocă în timp ce centrul său vechi reprezintă un exemplu remarcabil de arhitectură medievală.

Istria. Consideră-te prevenit: această peninsulă pare să provoace o nostalgie irezistibilă în sufletul ceor care o vizitează. Poreč este exemplul perfect. Dominat timp de 500 de ani de Republica Veneția, orașul este azi unul din cele mai frumoase orașe din Istria. Bazilica Eufrasiană este înscrisă în patrimoniul Unesco. Mozaicurile aurite bizantine sunt perfect conservate.

Split și insula Brač. Împăratul roman Diocletian, un bărbat cu gusturi distinse, alege un cadru somptuos pentru ridicarea palatului său luxos, Split. Brač este una din cele mai cunoscute și mai frumoase insule din Croația. Plaja sa paradisiacă, Zlatni Rat, satele pitorești în care fiecare stradă în parte pare să ducă la o terasă irezistibilă sau o cafenea…locul ideal pentru a petrece un sejur memorabil.

Un comentariu la „Vizitează Croația – o destinație perfectă oricând

  1. The Equalizer Watchseries
    Se aseamana foarte mult cu ‘John Wick’. PS: Primele 25-30 de minute sunt putin cam plictisitoare (fara actiune/batai), dar urmatoarele 90 de minute (1 ora si jumatate) va tine numai cu sufletul la gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *