Transfăgărășan – drumul dintre nori

Frumusetile Romaniei sunt admirate de catre turistii straini ori de cate ori acestia ajung pe pamant romanesc. Nu de putine ori, englezii sau australienii au batut cale lunga pentru a vizita Castelul Bran sau pentru a se bucura de putin aer curat pe crestele muntilor.

Una dintre perlele acestei tari poate fi considerat fara doar si poate drumul prin muntii Fagarasi. Aici se intinde Transfagarasan, cea mai spectaculoasa ruta montana din intreaga lume. Numeroase publicatii din strainatate l-au declarat cel mai frumos drum, cu o priveliste ce taie respiratia celor din jur.

Chiar si celebrii prezentatori ai emisiunii Top Gear au decis sa vina in Romania pentru a testa masinile pe ruta dintre munti. Acestia au apasat pedala acceleratiei si s-au putut bucura de frumusetile naturii, dar si de calitatea superioara a drumului. Trebuie mentionat faptul ca cea mai inalta altitudine ajunge pana la 2042 m, iar din acest punct privelistea este de-a dreptul spectaculoasa.

Drumul are o lungime de pana la 151 km ce taie de-o parte si de alta muntii. Exista de-a lungul drumul chiar si cateva tunele sapate in munti ceea ce inseamna ca experienta va fi una absolut incredibila. Cele doua benzi de circulatie, permit doritorilor sa calatoreasca in cele mai sigure conditii fara sa isi faca probleme legate de siguranta in trafic.

Drumul ofera turistilor accesul la unele dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei asa cum este Balea Lac, lacul Vidraru, statiunea Molivistru, dar si Valea cu Pesti. Cei care doresc sa se relaxeze sau sa manance, pot alege cu incredere oricare dintre variantele de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *