Nafplio, un oraș grecesc superb

Ce ai spune de un sejur în Nafplio, un oraş istoric grecesc din Peloponez? Nafpolio este un oraş ideal de vizitat de-a lungul întregului an. Unul din cele mai bune oraşe greceşti de vizitat.

Nafpolio este un oraş situat în partea de nord-est a Peloponezului. Este capitala şi portul principal din partea de est a Peloponezului. Un oraş activ cu 14.000 de locuitori.

Nafpolio este una din destinaţiile preferate ale atenienilor atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. Oraşul este divizat în două părţi: vechiul oraş şi noul oraş. Vechiul oraş este magnific: străduţe pavate fermecătoare şi case cu arhitectură neo-clasică. Pe strada Kapodistria se află biserica Sf. Spiridon (locul în care a fost asasinat primul guvernator al Greciei Ioannis Kapodistrias. Arhitectura oraşului este considerată unică în Grecia. Cele mai frumoase edificii din oraş sunt palatul Armansperg şi Muzeul Arheologic situat în piaţa Syntagma. În oraş se mai pot admira Muzeul Războiului, Muzeul Artei Folclorice din Peloponez şi statuia lui Ioannis Kapodistrias.

Bisericile din Napfolio sunt situate în apropiere de oraşul modern. Bisericile Agios Spyridon şi Agios Georgios sunt cele mai frumoase din oraş. Aceasta din urmă adăposteşte o copie a celebrei opere aparţinând lui Leonardo da Vinci, Cina cea de taină.

Fortăreaţa Palamidi a fost construită în secolul 17 de către veneţieni. Fortăreaţa domină oraşul (220 metri înălţime). Fortăreaţa este constituită din opt bastioane independente. În timpul revoluţiei greceşti din 1821 turcii au pus stăpânire pe fortăreaţă. După revoluţie, castelul Palamidi a servit drept închisoare. De altfel, aici a fost întemniţat celebrul erou al revoluţiei greceşti Theodorus Kolokotronis.

Plaja Arvanitia este cea mai populară plajă din Napfolio şi cea mai frumoasă. Puţin mai sus de fortăreaţa Palamidi, plaja Arvanitia, aceasta se etalează pe 200 de metri de litoral. Apele sunt curate iar plaja a fost recompensată cu un steag albastru, semn al curăţeniei apelor sale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?