E frumos să ai un animal de companie

Atunci când vine vorba de animalele de companie, lumea se împarte în două tabere: cei care le iubesc și cărora le place să le vadă în casă alături de ei și cei care nu suportă să trăiască între aceiași păreți cu un câine, o pisică sau cu un alt animal de companie. Eu unul fac parte din prima tabără și sunt de părere că e tare fain să ai un animal de companie ba chiar acesta te ajută foarte mult uneori.

În primul rând cred că este foarte bine să ai un animal de companie mai ales atunci când locuiești singur. Atunci când stai singur între patru pereți începi să te simți din ce în ce mai părăsit și astfel un animal de companie mai alungă monotonia din casă.

Așa jucăușe cum sunt ele, indiferent că este vorba de o pisică, de un cățel sau chiar de un papagal, te pot ajuta să te simți mai bine. Totodată nu trebuie să uităm de faptul că deținerea unui animal de companie este considerată uneori terapie.

Totodată deținând un animal de companie învățăm să fim mai responsabili. De exemplu un cățel necesită foarte multă atenție. Acesta trebuie plimbat de vreo 3 ori pe zi, hrănit așa cum trebuie, alintat precum și să îi oferim atenție cât mai multă. Îngrijind un animal de companie zi de zi, învățăm practic sau ne pregătim să avem o familie precum și un copil. Cel puțin eu așa consider deținerea unui animăluț.

Mai mult decât atât cred că locuind alături de o astfel de ființă, învățăm și diferite lecții noi de la aceștia, uneori chiar fără să ne dăm seama.

Astfel țin să recomand tuturor să adopte un animal de companie deoarece vor avea foarte multe lucruri de învățat de la acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *