De ce încă mai folosesc Facebook

Am scris de foarte multe ori pe mai multe bloguri și le-am spus multor persoane faptul că nu-mi plac rețelele de socializare, nu-s de acord cu majoritatea lucrurilor care se întâmpla acolo și că aș vrea să renunț la Facebook (singura rețea de socializare pe care am cont activ) dar totuși încă-l mai folosesc. Așadar, majoritatea prietenilor și cunoștințelor știind părerea mea despre rețelele de socializare dar văzând că încă sunt activ pe Facebook m-au întrebat de ce încă-l mai folosesc – întrebare ce nu m-a pus deloc pe gânduri, eu știind deja de multă vreme răspunsul.

Principalul motiv pentru care încă mai am cont pe Facebook (fără poze și date reale despre mine, ce-i drept), e că mă ajută pe partea de comunicare. O mare parte din prietenii și colaboratorii mei folosesc doar Facebook, niciun alt mijloc de comunicare mai rapid (înafară de telefon), așadar mă simt obligat să-mi păstrez contul acolo pentru a discuta diverse chestii fără prea mare deranj.

Un alt motiv, secundar ca să zic așa, care mă determină să-mi păstrez în continuare contul pe Facebook (adică să nu-l șterg, cum am avut de gând de multe ori până acum) e faptul că mai aflu și informații utile. Am făcut într-o zi curățenie pe contul meu de Facebook, mi-am șters de la prieteni toate persoanele cu care nu discutam și de la care nu aflam nimic interesant, am dat unlike tuturor paginilor care postau mondenități inutile și am dat unfollow persoanelor de la care nu mai aveam nimic interesant de văzut, păstrând doar ceea ce mă interesează. Așadar, acum când intru pe Facebook văd în newsfeed doar lucrurile care-mi plac și de care am nevoie.

Vă sfătuiesc ca dacă nu puteți renunța la Facebook din diverse motive să faceți la fel ca și mine și să vă păstrați la îndemână doar lucrurile utile. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *