Cele mai bune seriale pentru cultura ta generală

Anumite seriale, care sunt disponibile pe Netflix, ne ajuta sa ne largim cultura generala si sa invatam mai multe lucruri, mai usor.

Deci putem folosi serialele atat pentru a invata o limba, cat si pentru a descoperi cum s-au nascut profilerii, mai multe lucruri despre familia regala britanica sau pentru a ne scufunda in comunitatea hasidica.

The Crown. The Crown este serialul care ne prezinta domnia reginei Elizabeth II, de la incoronarea sa pana in zilele noastre. Chiar daca este putin romantata, mai abordeaza si unele crize prin care a trecut reatul. Deci invatam mai multe despre provocarile prin care a trebuit sa treaca regina, dar si numeroasele evenimente economice si politice.

Mindhunter. Este un serial care se concentreaza asupra nasterii reale a profilerilor, cu ajutorul a doi agenti FBI in anii 1970. Acestia iau interviuri celor mai celebri criminali din istorie pentru a le putea crea un profil.

Stateless. Este un serial co-creat de catre Cate Blanchett, care se deruleaza la Baxter, un centru de detentie australiana pentru imigranti. Ne spune patru povesti, printre care si cea reala a lui Cornelia Rau, Sofie in serial. Aici se denunta politica de imigrare de aici si comditiile de detentie.

Unorthodox. Este un serial inspirat din biografia lui Deborah Feldman, care o urmareste pe Ersy, o tanara care fuge din comunitatea hasidica pentru a-si crea o noua viata la Berlin. Invatam astfel mai multe despre comunitatea evreiasca, ultra-ortodoxa de la New York, care le sunt ritualurile si alegerile in viata.

Outlander. Aici ni se prezinta aventurile lui Claire, o infirmiera care ajunge in mod accidental in Scotia, la tara in anul 1743. Pierduta intre doua epoci, femeia trebuie sa aleaga si intre doi barbati, Jamie si Frank. Invatam aici mai multe despre istoria Scotiei, mai ales despre revolta iacobitilor.

Pose. New York, anul 1980. Sida loveste din plin comunitatea gay iar Blanca decide sa isi deschida propria casa pentru a concura la baluri. Il ia sub aripa sa pe Damon, un gay afro-american care viseaza sa devina dansator profesionist. Vom afla aici mai multe despre dificultatile veitii de queer si cultura ballrooms.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *