Ce tip de procesor se potrivește nevoilor utilizatorilor – i3, i5 sau i7

Un numar din ce in ce mai mare de utilizatori de computere pun mare accent pe tipul procesorului. Asadar, inainte de a cumpara un calculator nou, alegerea procesorului este foarte importanta. Pe piata sunt disponibile produse de tip Intel Core i3, i5 si i7, iar diferentele dintre ele sunt foarte mari.

Din punct de vedere al nucleelor fizice, aceste tipuri de procesoare sunt prezentate astfel: Intel Core i3 are 2 nuclee, iar i5 si i7 cate 4 nuclee. Sunt insa si exceptii, mai ales la procesoarele Intel Core i7 extreme cu 6 sau chiar 8 nuclee fizice.

Conteaza foarte mult si memoria cache in diferentierea procesoarelor i3, i5 si i7. Acest tip de memorie este cu atat ai mare cu cat clasa procesorului este mai mare. Modelele i7 au cea mai mare memorie cache, iar i3 cea mai mica. De asemenea, conteaza foarte mult si frecventa procesorului. Un procesor de clasa mare are o frecventa mai mare.

Puterea termica este responsabila pentru cantitatea de caldura pe care sistemul de racire al procesorului trebuie sa o aloce. Cu cat mai mare va fi clasa procesorului, cu atat mai multa caldura va produce, iar sistemul de racire necesar va fi puternic.

Cum se alege insa in mod corect un computer in functie de puterea procesorului de care dispune? In functie de necesitatile si cerintele utilizatorului. Sunt oameni care folosesc laptopul numai ca sa citeasca stirile, sa asculte muzica sau sa se uite pe pozele de pe Facebook.

Sunt insa si traducatori, juristi, contabili, studenti, profesori, elevi care folosesc in mod frecvent laptopul pentru a crea unele proiecte si pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu. Sunt si editori de fotografii sau de filmari care au nevoie de un computer sau de un laptop cu caracteristici interesante si foarte moderne.

In concluzie, in functie de necesitati si de bugetul utilizatorilor, de performanta de care are nevoie, diferenta intre cele trei tipuri de procesoare sta in numarul de nuclee disponibile, de frecventa si de memoria cache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *