Bombele calorice, bune pentru sănătate

Unele alimente pe care le consumăm zilnic sau pe care le adorăm sunt veritabile bombe calorice. Densitatea lor energetică este una foarte ridicată, faţă de altele care conţin multă apă sau fibre şi care sunt mult mai slabe în calorii.

Cu alte cuvinte, bombele calorice sunt foarte concentrate în calorii deci este de ajuns dacă consumi o doză foarte mică din ele pentru a mări în mod semnificativ aportul de calorii. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să elimini aceste alimente de la tine din alimentaţie. Unele dintre ele chiar dacă sunt bogate în calorii sau grăsimi, sunt foarte benefice pentru sănătate.

Cele mai bogate fructe şi legume în calorii. Printre cele mai bogate fructe în calorii sau grăsimi se numără avocado. Dar ar fi mare păcat să te privezi de el. Este bogat în fibre, poate facilita tranzitul intestinal şi încetineşte absorbţia zaharurilor.

Nivelul său de vitamina E face din el un foarte bun antioxidant iar acizii săi graşi esenţiali sunt excelenţi pentru sistemul cardiovascular. Este deci de ajuns dacă vei consuma o cantitate mică de avocado. În salatele cu citrice, este cel mai bun.

În cursa fructelor cu cel mai ridicat nivel de calorii, fructul avocado este urmat îndeaproape de banane. Nu conţine multă apă ca şi alte fructe, deci conţine un nivel ridicat de zahăr. Dar vine cu un nivel foarte important de potasiu. Este deci fructul excelent pentru a alunga senzaţia de foame.

Dar banana, ca şi cartoful dulce şi cartofii clasici are o putere mare alcalinizantă. Numai bine deoarece alimentaţie noastră este mult prea bogată în acizi proveniţi din carne, zahăr sau cafea.

Fructele uscate, foarte bogate în calorii dar bune pentru sănătate. Fructele uscate în mod natural sunt foarte grase. Cele dezhidratate foarte dulci. Dar sunt un concentrat de minerale şi de oligoelemente. Fiecare fruct uscat are avantajele sale. Prunele favorizează tranzitul, nucile combat nivelul de colesterol rău, migdalele sunt bogate în fier, potasiu şi magneziu şi conţine mai multe proteine decât un ou.

Secretul – să consumi puţine şi să completezi cu fructe proaspete bogate în vitamina C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?