5 categorii de alimente anti-colesterol de consumat

Te confrunţi cu un nivel mult prea ridicat de colesterol în corp? Vrei să schimbi ceva la tine în meniu începând cu această toamnă? Ce ar fi să te bazezi pe alimentele anti-colesterol?

Foarte multe persoane se confruntă cu un nivel foarte ridicat de colesterol. Iar pe lângă un tratament medicamentos, acestea ar trebui să se bazeze pe cele mai bune alimente pentru a scădea nivelul de colesterol rău şi pentru a-l privilegia pe cel bun.

Deci ce alimente ar trebui să consumi?

Linte, năut sau leguminoase. Aceste leguminoase sunt cele care vin cu un plus de fibre care acţionează benefic la nivelul intestinelor şi care împiedică astfel colesterolul rău să fie absorbit de către organism. Leguminoasele sunt foarte eficiente atunci când vine vorba despre colesterolul rău după ce ai consumat o porţie pe zi, timp de trei săptămâni, cel puţin.

Nuci, alune, arahide….acestea conţin trei substanţe foarte interesante atunci când vine vorba despre a lupta contra nivelului de colesterol rău. Este vorba despre fitosteroli, despre acizi graşi nesaturaţi şi despre fibre. Deci trebuie să consumi măcar o porţie din această categorie de alimente, înlocuind porţia de grăsimi saturate, precum untul de exemplu. O porţie reprezintă 6 nuci sau 12 arahide.

Merele. Merele conţin pectină, o fibră care ia prizonier colesterolul şi care limitează absorbţia sa de către organism. Consumă măcar un măr pe zi.

Peştele. Mai ales cel mai gras precum somonul, sardinele sau macroul care vin cu acizi graşi esenţiali omega 3.

Soia. Proteinele sale sunt cele care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău dacă se va consuma în fiecare zi. Se poate consuma sub formă de lapte,de brânză de suc….

Deci medicamentele nu sunt singura soluţie. Câteva sfaturi dietetice simple sunt de ajuns uneori atunci când sunt respectat cu sfinţenie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?